Scrollez pour découvrir

Zalmsalade met appel

  • Makkelijk
  • 30 min
  • -
  • 4 Porties

Ingrédients

  • De vinaigrette maken
    • 3 eetl d'huile d'olive
    • 1 kwart theel de sel
    • 1 citron jaune
    • 1 eetl de vinaigre de framboise
    • 1 theel. de poivre rose
  • Juliennes maken
    • 1 pomme Pink Lady®
    • 1 cébette
    • 160 g de saumon fumé
    • 1 betterave crue
    • 60 g de noisettes
    • 1 carotte
  • Garnering
    • 150 g de salade mesclun

Étapes

Stap 1/3 : De vinaigrette maken

  • Snij zestes van de citroenschil.
  • Maal de roze peper in een vijzel.
  • Klop de frambozenazijn met het zout, de roze peper, de citroenzestes en de olijfolie en zet het mengsel weg.

Stap 2/3 : Juliennes maken

  • Schil de rode biet en de wortel.
  • Snij de stengelui met een mes in fijne sliertjes.
  • Snij de Pink Lady® appel en de groenten zeer fijn, bij voorkeur met een fijnsnijder.
  • Besprenkel de appel en de groenten met het citroensap en zet ze weg.
  • Hak de hazelnoten.
  • Rooster de hazelnoten in een droge pan gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Snij de gerookte zalm in dunne slierten.

Stap 3/3 : Garnering

  • Dresseer in elk bord wat sla, de appel- en groentejulienne, de zalm en de geroosterde hazelnoten.
  • Tot slot een scheutje van de vinaigrette toevoegen en opdienen.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment