Ingrédients
-
Bereiding
- 1 pomme Pink Lady®
- 25 ml d'huile d'olive
- 1 citron jaune
- fleur de sel
- 4 theel. d'huile de noisette
- 25 g de farine blanche
- 2 mespuntjes de piment
- 2 tranches de chiffonnade de jambon cru
- 4 grosses noix de St-jacques (avec le corail de préférence)
-
Maak de verrines klaar
- fleur de sel
- Quelques feuilles de cerfeuil (ou de persil plat)
Étapes
Stap 1/2 : Bereiding
- Spoel de sint-jakobsnoten met koud water en snij ze in vieren.
- Rol de stukken sint-jakobsnoot door het meel.
- Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Leg, als de olie goed heet is, de sint-jakobsnoten erin en schroei ze dicht. Braad ze 5 minuten tot de omtrek goudkleurig is. Tijdens het braden regelmatig omroeren.
- Strooi bij begin van het braden de Spaanse peper en een snufje fleur de sel over de sint-jakobsnoten.
- Snij de dunne plakken ham in tweeën.
- Snij de Pink Lady® appel in dunne staafjes, bij voorkeur met een mandoline (maar het gaat ook prima met een mes).
- Besprenkel de appelstaafjes met het citroensap en de hazelnotenolie.
Stap 2/2 : Maak de verrines klaar
- Leg de sint-jakobsnoten op de bodem van de verrines, voeg een halve dunne plak rauwe ham toe en daarna de appelstaafjes.
- Strooi een snufje fleur de sel over elke verrine.
- Versier met enkele blaadjes kervel en serveer meteen.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden