Scrollez pour découvrir

Verrines met sint-jakobsnoten, ham en appel

  • Makkelijk
  • 15 min
  • 5 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • Bereiding
    • 1 pomme Pink Lady®
    • 25 ml d'huile d'olive
    • 1 citron jaune
    • fleur de sel
    • 4 theel. d'huile de noisette
    • 25 g de farine blanche
    • 2 mespuntjes de piment
    • 2 tranches de chiffonnade de jambon cru
    • 4 grosses noix de St-jacques (avec le corail de préférence)
  • Maak de verrines klaar
    • fleur de sel
    • Quelques feuilles de cerfeuil (ou de persil plat)

Étapes

Stap 1/2 : Bereiding

  • Spoel de sint-jakobsnoten met koud water en snij ze in vieren.
  • Rol de stukken sint-jakobsnoot door het meel.
  • Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Leg, als de olie goed heet is, de sint-jakobsnoten erin en schroei ze dicht. Braad ze 5 minuten tot de omtrek goudkleurig is. Tijdens het braden regelmatig omroeren.
  • Strooi bij begin van het braden de Spaanse peper en een snufje fleur de sel over de sint-jakobsnoten.
  • Snij de dunne plakken ham in tweeën.
  • Snij de Pink Lady® appel in dunne staafjes, bij voorkeur met een mandoline (maar het gaat ook prima met een mes).
  • Besprenkel de appelstaafjes met het citroensap en de hazelnotenolie.

Stap 2/2 : Maak de verrines klaar

  • Leg de sint-jakobsnoten op de bodem van de verrines, voeg een halve dunne plak rauwe ham toe en daarna de appelstaafjes.
  • Strooi een snufje fleur de sel over elke verrine.
  • Versier met enkele blaadjes kervel en serveer meteen.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment