Ingrédients
-
De gearomatische olie bereiden
- 1 citron
- 100 ml d'huile d'olive
- 1 theel. de thym
- 1 theel. de romarin
-
De garnituur bereiden
- 2 pommes Pink Lady®
- 2 aubergines
- 4 courgettes rondes
- 1 oignon doux
-
Garnering
- poivre et sel
Étapes
Stap 1/4 : De gearomatische olie bereiden
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snij schilletjes van de helft van de citroen.
- Maak de geparfumeerde olie door in de olijfolie de citroenschilletjes, de tijm en de rosmarijn 1 uur te laten intrekken (als u de tijd hebt, laat de olie dan 1 nacht rusten voor een maximale parfumering).
Stap 2/4 : De garnituur bereiden
- Snij de Pink Lady® appels zonder ze te schillen in ronde schijven. Besprenkel ze met citroensap.
- Snij de aubergines, de courgettes en de ui in schijven.
Stap 3/4 : Garnering
- Leg de appel- en groenteschijven in een cirkel in een ovenschaal.
- Filter de olie om de kruiden te verwijderen.
- Giet de geparfumeerde olie over de tian. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Stap 4/4 : Koken
- Verwarm de tian 45 minuten in de oven bedekt met vetvrij papier. Verwijder daarna het papier en verwarm nog 15 minuten in de oven zodat de tian een mooie kleur krijgt.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden