Scrollez pour découvrir

Thaise kipspiesen met appel

  • Makkelijk
  • 15 min
  • 20 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • Bereiding
    • 2 pommes Pink Lady®
    • 2 eetl d'huile d'olive
    • 2 eetl de sauce soja
    • 1 citron vert
    • 1 gousse d'ail
    • 1 cm de racine de gingembre
    • 3 blancs de poulet
    • 1 eetl de miel d'acacia
    • 1 eetl de coriandre fraîche
    • 1 oignon doux

Étapes

Stap 1/1 : Bereiding

  • Snij de kipfilets in blokken.
  • Schil de ui en snij hem in grote stukken.
  • Was de Pink Lady® appels en snij ze eveneens in grote stukken.
  • Schil de gember en de knoflook en pers ze om het pulp te gebruiken.
  • Meng in een slakom de gember en de knoflook met de sojasaus, de olijfolie en de honing. Daarna goed roeren om de smaken te vermengen.
  • Rijg afwisselend op de spiesen de stukken kip, de uien en de appels. Strijk de marinade met een kwastje over de spiesen.
  • Bak elke zijde 10 minuten op de barbecue.
  • Bestrooi de spiesen vlak voor het serveren met de koriander en het sap van de limoen.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment