Ingrédients
-
Bereiding
- 2 pommes Pink Lady®
- 250 ml d'eau
- Sel et poivre
- 2 eetl
- 125 g de farine de pois chiche
- 1 halve botte de ciboulette fraîche
- 3 ou 4 tranches de saumon fumé
- 1 fromage de chèvre frais
- Quelques feuilles de salade au choix
Étapes
Stap 1/1 : Bereiding
- Maak als eerste het soccadeeg door het kikkererwtenmeel te mengen met het water, olijfolie, peper en zout. Laat het deeg 30 minuten rusten.
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan en giet hier een pollepel deeg in. Laat een paar minuten bakken, en draai de socca dan om voor de andere kant. Doe hetzelfde met de rest van het deeg om zo meerdere socca’s te bakken.
- Prak de geitenkaas met een vork fijn en meng de fijngehakte bieslook, een beetje olijfolie, peper en zout erdoor.
- Verdeel het mengsel over de socca’s en garneer met blokjes Pink Lady®-appel, stukjes gerookte zalm en een paar blaadjes sla.
- Serveer de socca in puntjes, als een pizza.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden