Scrollez pour découvrir

Smoothiebowl met appel en rood fruit

  • Makkelijk
  • 35 min
  • 10 min
  • 2 Porties

Ingrédients

  • De topping
    • 1 pomme Pink Lady®
    • 1 eetl de miel
    • 40 g de flocons d'avoine
    • 2 eetl de graines de courges
    • 1 eetl de graines de tournesol
    • 1 eetl de cranberries
    • 1 theel. de sucre roux
    • 1 kwart theel de cannelle
    • 1 kwart de poudre de vanille
    • 1 eetl de Jus de pomme
    • 1 en een halve eetl d'huile de tournesol, de beurre fondu, huile de coco…
    • 20 amandes
  • Voor de smoothie
    • 2 pommes Pink Lady®
    • 80 g de flocons d'avoine
    • 50 g de framboises surgelées
    • 2 eetl de purée d'amande (en magasin bio)
    • 225 ml de lait d'amande
    • 6 de fraises
  • De montage
    • 30 g de framboises fraîches
    • 2 theel. de graines de pavot bleue

Étapes

Stap 1/3 : De topping

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Hak de amandelen fijn.
  • Meng de havermoutvlokken, de pompoen- en zonnebloempitten, de amandelen, de cranberry’s en de suiker in een schaal.
  • Klop de honing, de appelsap, de vetstoffen, de kaneel en de vanille.
  • Giet het vloeibare mengsel over de mix met havermoutvlokken en pitten. Roer alles door elkaar.
  • Spreid deze granola uit op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Verwarm 10 minuten in de oven en roer halverwege de baktijd door de granola. Daarna uit de oven halen, laten afkoelen en wegzetten.
  • Snij de halve appel doormidden, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne schijfjes. Besprenkel met citroensap om te voorkomen dat de appelschijfjes bruin worden en zet ze weg.

Stap 2/3 : Voor de smoothie

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij ze in grote stukken en besprenkel met citroensap.
  • Doe de stukken appel, de havermoutvlokken, de bevroren frambozen, de aardbeien en de amandelpuree in een blender en mix.
  • Voeg geleidelijk de amandelmelk toe tot een crème ontstaat. Daarna 5 minuten in de koelkast laten afkoelen zodat de crème nog wat steviger wordt.

Stap 3/3 : De montage

  • Giet de smoothie in twee kommen.
  • Verdeel hierover enkele schijfjes Pink Lady® appel, een beetje granola, wat maanzaad en enkele frambozen. Voeg eventueel nog een scheutje honing toe en daarna meteen smullen!
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment