Ingrédients
-
Bereiding
- 4 pommes Pink Lady®
- 1 gousse de vanille
- 5 jaunes d'oeufs
- 100 g de sucre
- 1 klontje de beurre
- 10 petits bruns
- 4 brins de menthe
- 10 cl de liqueur de pommes
- 10 cl de vin blanc
Étapes
Stap 1/1 : Bereiding
- Leg de Pink Lady® appels 20 sec. in kokend water en verwijder de schil. Snij de appels in 4 partjes en kleur ze op een flink vuur samen met de suiker. Voeg de boter toe en verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes.
- Klop de eierdooiers met de suiker op tot een schuimende massa. Verwarm dit vervolgens au bain marie samen met de likeur, de witte wijn en het geraspte vanillestokje. Kloppen tot de sabayon stijf wordt.
- Verdeel de sabayon over de schaaltjes en zet ze 3 min. onder de grill in een hete oven.
- Bestrooi de schaaltjes met de verkruimelde biscuits, versier met de verse munt en serveer de sabayons warm.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden