Ingrédients
-
Voor het deeg
- 80 g de sucre cassonade
- 50 g de poudre d'amande
- 1 œuf + 1 jaune d'œuf
- 100 g de beurre doux ramoli
- 1 pincée de sel
- 250 g de farine tamisée
-
Voor garnering
- 4 Pink Lady®
- 30 g
- 1
- 1 petite poignée d'amandes effilées
-
Bereiding van de slagroom
- 100 ml de crème liquide entière
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 grenade
- 100 g
- Les graines d'une gousse de vanille
- 2 cuill. à soupe d'eau de rose
Étapes
Stap 1/3 : Voor het deeg
- Doe het gezeefde meel en het amandelpoeder in een kom. Voeg de zacht gemaakte en in stukken gesneden boter erbij en het zout. Bewerk het deeg met de vingers. Maak een holletje in het midden en voeg daarin de bruine suiker en de eieren toe. Meng alle ingrediënten tot een compacte bal. Bestrooi uw handen met meel en plaats de deegbal op uw werkblad. Druk de bal met de handpalm plat en vorm daarna weer een bal. Wikkel het deeg in folie en leg het minstens 1 uur in de koelkast.
- Haal het deeg 30 minuten voordat u het opnieuw bewerkt uit de koelkast.
Stap 2/3 : Voor garnering
- Schil de Pink Lady® appels en verwijder de klokhuizen. Snij ze in dikke schijven. Verwarm de ongezouten boter en de vanillesuiker in een koekenpan. Bak de appelschijven licht tot ze beginnen te karamelliseren. Doe het vuur uit en laat de appels rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Spreid het deeg uit op een met meel bestrooid werkblad en leg het op een vel vetvrij papier. Leg de gekaramelliseerde appelschijven in het midden zodat rondom 3 cm deeg vrijblijft. Vouw de vrije deegrand terug over de appels.
- Bestrijk met eigeel en bestrooi het geheel met amandelschaafsel. Daarna 40 minuten in de oven bakken.
Stap 3/3 : Bereiding van de slagroom
- Schenk de vloeibare room goed koud in een hoge kom en begin met kloppen. Als de room begint te schuimen de poedersuiker, de vanillezaadjes en het rozenwater toevoegen. Klop verder tot de crème dik wordt en een vogelsnavel vormt aan het uiteinde van de klopper. Zet de slagroom koel weg.
- Snij de granaatappel in vieren en verzamel de zaadjes. Haal de gebakken taart uit de oven en laat hem afkoelen op kamertemperatuur.
- Voeg voor het opdienen een schep slagroom toe en bestrooi het geheel met de granaatappel.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden