Scrollez pour découvrir

Rundercarpaccio met appel

  • Makkelijk
  • 20 min
  • -
  • 4 Porties

Ingrédients

  • Bereiding
    • 1 pomme Pink Lady®
    • 2 eetl d'huile d'olive
    • 100 g de roquette
    • 50 g de parmesan
    • fleur de sel
    • 700 g de carpaccio de boeuf très frais
    • 1 eetl de vinaigre balsamique
    • Mélanges de baies (poivre noir, poivre vert, baies roses), au goût

Étapes

Stap 1/1 : Bereiding

  • Verwijder het klokhuis van de Pink Lady® appel met een appelboor.
  • Snij de ongeschilde appel in cirkelvormige plakken. Snij de plakken doormidden in halve cirkels. Besprenkel ze met citroensap om bruin worden te voorkomen.
  • Leg op een serveerschaal de rundercarpaccio in cirkels. Wissel de plakjes rundvlees af met de halve appelcirkels.
  • Snij met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas.
  • Meng de balsamico-azijn, de fleur de sel en de olijfolie.
  • Leg vlak voordat u de carpaccio opdient in het midden van de schaal wat rucola en bestrooi met de Parmezaanse kaas, de vers gemalen pepers en een scheutje balsamico-azijn.
  • Daarna meteen serveren.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment