Ingrédients
-
Voorbereiding
- 3 pommes Pink Lady®
- 50 g de miel
- 100 g de sucre
- 2 gousses de vanille
- 1 l de lait entier cru (si possible)
- 150 g de riz
- 2 jaunes d’œuf bio
-
Snelle citroen compote
- 1 halve gousse de vanille
- 3 eetl de sucre
- 2 citrons bio
-
Presentatie
- 20 g de pollen
Étapes
Stap 1/3 : Voorbereiding
- Verwarm de melk, voeg de (met koud water afgespoelde) rijst, anderhalf in de lengte doorgesneden vanillestokje, en de honing toe.
- Laat 12 minuten op een laag vuurtje koken.
- Voeg de Pink Lady® appels toe, in kleine blokjes gesneden van 4 mm, en laat nog 2 minuten koken.
- Meng de eidooiers met de suiker tot het een custard wordt.
Stap 2/3 : Snelle citroen compote
- Snijd een hele citroen (met schil) in kleine blokjes, voeg 3 eetlepels suiker, 200 ml water en een half vanillestokje toe en kook op een laag vuur. Zodra de citroen gekookt is, plet u hem met een vijzel en stamper of mixt u hem in een keukenmachine.
Stap 3/3 : Presentatie
- Schik de rijstpudding als een risotto op een groot bord. Voeg een paar dotjes citroencompote toe. Voeg de julienne van Pink Lady® toe, en voeg het stuifmeel toe alsof het Parmezaan is. Voeg als laatste nog wat citroenrasp toe.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden