Scrollez pour découvrir

Pappardelle met gamba’s en geflambeerde appels

  • Makkelijk
  • 35 min
  • 25 min
  • 2 Porties

Ingrédients

Étapes

Stap 1/5 : Voor de geflambeerde Pink Lady® a

  • Snij de Pink Lady® appels in dunne plakjes en besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen.
  • Laat de boter smelten in een koekenpan bruin de appels enkele seconden op een zacht vuur.
  • Giet de wodka in de pan, flambeer de appels en zet ze opzij.

Stap 2/5 : Voor de saus

  • Snij de citroenzestes en hak de sjalot fijn.
  • Laat de boter smelten, voeg de sjalot toe en bak hem zacht gedurende 5 minuten. Blus met de wodka.
  • Voeg de mascarpone toe op een zacht vuur en daarna al roerend de crème fraîche.
  • Breng het geheel op smaak met enkele citroenzestes, espelettepeper, zout en gewone peper.
  • Minuten laten sudderen en daarna wegzetten.

Stap 3/5 : Voor de pappardelle

  • Breng een ruime hoeveelheid water met een beetje grof zout in een pan aan de kook.
  • Doe de pappardelle in het water, laat ze de aangegeven tijd koken en giet ze af.

Stap 4/5 : Voor de gamba's

  • Laat in een koekenpan de boter met de olijfolie smelten.
  • Leg de gamba’s erin en bak ze 2 minuten aan beide zijden goudbruin. Bestrooi ze daarna naar smaak met zout en peper.

Stap 5/5 : Voor het opmaken van de borden

  • Leg in elk bord 3 nestjes pappardelle.
  • Plaats de geflambeerde Pink Lady® appels, de gamba’s en enkele scheuten rucola. Giet de saus erover, en bestrooi de borden met Himalaya-zout en een beetje Espelettepeper. Daarna meteen opdienen.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment