Scrollez pour découvrir

Muffins met appels, geitenkaas en Provençaalse kruiden

  • Gemiddeld
  • 20 min
  • 20 min
  • 10 Porties

Ingrédients

  • Bereiding
    • 1 pomme Pink Lady®
    • poivre et sel
    • 3 oeufs
    • 100 ml d'huile d'olive
    • 1 gousse d'ail
    • 100 g de poudre d'amandes
    • 2 theel. de levure chimique
    • 100 g de fromage de chèvre
    • 200 g de farine blanche T65
    • 1 theel. de thym frais
    • 1 theel. de romarin frais
    • 1 yaourt

Étapes

Stap 1/1 : Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Snij de Pink Lady© appels in blokjes zonder het klokhuis en de pitten.
  • Schil het teentje knoflook en snij het fijn. Snij de geitenkaas in stukjes.
  • Bak de pijnappelzaadjes één minuut in een droge koekenpan.
  • Knip de kruiden fijn.
  • Klop in een kom de eieren met de olijfolie en de yoghurt. Voeg de stukjes appel en geitenkaas toe. Meng het geheel door elkaar.
  • Meng in een andere schaal het meel met het amandelpoeder, het rijsmiddel, het zout, de peper en de kruiden.
  • Voeg het natte mengsel toe aan het droge en roer voorzichtig met een spatel. Het is niet erg als er nog klontjes blijven.
  • Smeer de muffinvorm in met olie en vul de vorm voor 3/4 met het beslag.
  • Bak de muffins 20 minuten in de oven en daarna 5 minuten in de grillstand om de bovenzijde goudbruin te kleuren.
  • Laat ze 15 minuten afkoelen voordat u ze uit de vorm haalt.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment