Ingrédients
-
Voor het deeg
- 300 g de farine
- 3 eetl d'eau
- 180 g de beurre doux + pour le moule
- 150 g de sucre de canne blond
-
Voor de amandelcrème
- 1 eetl de farine
- 1 gousse de vanille
- 125 g de poudre d'amandes
- 1 oeuf
- 150 g de sucre de canne blond
- 75 g de beurre doux pommade
-
Voor de garnering
- 4 pommes Pink Lady®
- 1 citron
- 20 g de beurre
- 15 g de sucre cassonade
-
Voor de decoratie
- 20 g d'amandes effilées
- 10 feuilles de menthe
Étapes
Stap 1/4 : Voor het deeg
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Smelt de boter in een pan op een zeer laag vuur.
- Voeg het water en de suiker toe en daarna het meel. Meng deze ingrediënten en vorm een bal.
- Laat het deeg daarna 20 minuten rusten.
- Smeer de bakvorm in met boter en druk het deeg met de vingers in de vorm.
- Bak het deeg gedurende 30 minuten (plaats een gewicht, bijvoorbeeld gedroogde groenten, op de taartbodem om te voorkomen dat deze omhoog komt).
- Zet de voorgebakken taartbodem daarna weg.
Stap 2/4 : Voor de amandelcrème
- Splijt het vanillestokje in tweeën en gebruik het vanillezaad.
- Meng alle ingrediënten voor de amandelcrème in een kom.
- Spreid de amandelcrème uit over de voorgebakken taartbodem.
- Zet de taart weer in de oven en bak hem goudbruin.
Stap 3/4 : Voor de garnering
- Laat de boter smelten op een zacht vuur.
- Snij de ongeschilde Pink Lady® appels in dunne schijfjes.
- Besprenkel met citroensap.
- Haal de taart 10 minuten voor het einde van de baktijd uit de oven en leg de appelschijfjes erop.
- Smeer de appels in met de gesmolten boter en bestrooi ze met de bruine suiker.
- Bak de taart nog 10 minuten in de oven tot de appelschijfjes zacht en gekleurd zijn.
- Laat de appeltaart 1 uur op kamertemperatuur afkoelen.
Stap 4/4 : Voor de decoratie
- Hak de muntblaadjes fijn.
- Gril de geschaafde amandelen in een koekenpan.
- Strooi wat munt en gegrilde amandelen over de taart voor het opdienen.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden