Scrollez pour découvrir

Mini-burgers met appel

  • Makkelijk
  • 25 min
  • 30 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • De chutney van Pink Lady® appels:
    • 2 pommes Pink Lady®
    • 1 halve citron
    • 200 ml de vinaigre de cidre
    • 600 ml d'eau
    • 4 mespuntjes de cardamome
    • 2 mespuntjes poivre
    • 50 g de sucre de canne
    • 1 échalote
    • 1 theel.
  • Voor de burgers:
    • 2 pommes Pink Lady®
    • 1 halve citron
    • 250 g de fraises
    • 100 g tomme de brebis
  • De opmaak:
    • feuilles de basilic
    • 100 g de pousses de roquette
    • 12 minis pains burgers aux graines de pavot et sésame à  commander chez votre boulanger
    • 12 fines tranches de coppa

Étapes

Stap 1/3 : De chutney van Pink Lady® appels:

  • Schil de sjalot en de Pink Lady® appels. Snij de sjalot zeer fijn. Snij de Pink Lady® appels in blokjes en besprenkel met citroensap.
  • Doe de olijfolie en de sjalot in een steelpan en laat de sjalot licht bruinen. Voeg de appels, enkele druppels citroensap, de ciderazijn en het water toe. In 20 min tot moes koken.
  • Voeg de suiker, de peper en de kardemom toe en konfijt op een laag vuur ongeveer 5 minuten.
  • Mix het mengsel tot een gladde textuur.

Stap 2/3 : Voor de burgers:

  • Snij uw Pink Lady® appel in vieren en daarna met een fijnsnijder in dunne plakjes. Besprenkel de appelschijfjes met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
  • Verwijder met een keukenmesje voorzichtig het steeltje van de aardbeien en snij ze in de lengterichting in plakjes.
  • Rasp de schapenkaas.

Stap 3/3 : De opmaak:

  • Snij de burgerbroodjes met een broodmes doormidden.
  • Besmeer de broodjes met de Pink Lady® appelchutney. Plaats de coppa, de geraspte schapenkaas, de rucolascheuten, de aarbeienschijfjes, de rauwe Pink Lady® schijfjes en twee blaadjes basilicum.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment