Scrollez pour découvrir

Mini-appelpasteitjes

  • Makkelijk
  • 30 min
  • 20 min
  • 6 Porties

Ingrédients

  • De appels
    • 5 pommes Pink Lady®
    • 1 halve citron
    • 20 g de beurre
    • 40 g de sucre de canne blond
    • 4 eetl d'armagnac (facultatif)
  • Het filodeeg
    • 100 g de beurre
    • 2 zakjes de sucre vanillé
    • 1 zakje feuilles de pâte filo
    • 5 eetl d'huile neutre
  • De kruidensiroop
    • 100 ml d'eau
    • 100 g de sucre de canne blond
    • 1 kwart theel de mélange pour pain d´épices
  • De montage
    • 10 feuilles de menthe fraîche
    • 2 eetl de pistaches décortiquée

Étapes

Stap 1/4 : De appels

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Laat 20 g boter smelten op een zacht vuur.
  • Verwijder met een appelboor het klokhuis uit vijf Pink Lady® appels.
  • Snij de ongeschilde Pink Lady® appels in schijven. Besprenkel ze met een beetje citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
  • Leg de appelschijven op een met vetvrij papier bedekte bakplaat.
  • Smeer de appels in met de gesmolten boter, bestrooi ze met de witte rietsuiker en voeg een beetje armagnac toe.
  • Verwarm ze ongeveer tien minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Zet ze daarna weg.

Stap 2/4 : Het filodeeg

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Giet de olie in een pan met de 100 g boter en laat het mengsel smelten op een zacht vuur.
  • Stans met een ronde stansvorm van ongeveer 8 cm doorsnee 72 cirkels uit (vouw het vel filodeeg in drieën zodat u in een keer zes cirkels kunt snijden).
  • Smeer de cirkels in met het mengsel van olie en boter en bestrooi ze met de vanillesuiker.
  • Verwarm de cirkels filodeeg ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn.

Stap 3/4 : De kruidensiroop

  • Breng het mengsel van de suiker, het water en de kruidkoekmix aan de kook. Zet het vuur lager zodat het mengsel net aan de kook blijft. Laat het koken tot het mengsel een siroop is geworden. Zet het daarna weg.

Stap 4/4 : De montage

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Stamp de pistachenoten.
  • Knip de muntblaadjes fijn.
  • Monteer voor het opdienen de zes mini-pasti’s door drie cirkels filodeeg af te wisselen met een schijf gekarameliseerde appel. Herhaal dit driemaal.
  • Besprenkel de pasti’s met een kruidkoeksiroop.
  • Warm de pasti’s 5 minuten op in de oven.
  • Strooi de pistachenoten er overheen, versier met verse munt en serveer meteen.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment