Ingrédients
-
VOOR HET PINK LADY®-APPELSAP
- 2 pommes Pink Lady®
- 1 klein glas d'eau
- 1 jus de citron
-
VOOR DE KRUIDENTHEE
- 1 halve jus de citron
- 4 graines de cardamome
- 3 clou de girofle
- 1 afgestreken theel de cassonade
- 3 zakjes thé classique
-
EEN HEERLIJKE KOP THEE OP BASIS VAN PINK LADY®-APPELS
- 1 pomme Pink Lady®
- quelques feuilles de menthe fraîche
Étapes
Stap 1/3 : VOOR HET PINK LADY®-APPELSAP
- Snij de twee krokante en sappige Pink Lady®-appels in blokjes.
- Mix de appelblokjes in een blender met het water en het citroensap.
- Giet het mengsel door een zeef zodat je goed vloeibaar sap overhoudt.
Stap 2/3 : VOOR DE KRUIDENTHEE
- Giet het water in een steelpan met de kardemomzaadjes, een kaneelstokje of twee, de kruidnagels en twee theelepels bruine suiker voor de zoetigheid.
- Breng het water aan de kook en voeg vervolgens twee of drie zakjes thee toe.
- Laat een paar minuten intrekken en giet dan het citroensap erbij om de smaak te versterken.
Stap 3/3 : EEN HEERLIJKE KOP THEE OP BASIS VAN PINK LADY®-APPELS
- Meng vervolgens het appelsap met de kruidenthee.
- Voeg enkele blaadjes verse munt toe.
- Om de thee extra lekker en feestelijk te maken, kun je een Pink Lady®-appel in dunne plakjes snijden en deze blancheren in kokend water met citroen.
- Vorm hiermee een roosje dat je onderin de kopjes plaatst voordat je de thee inschenkt
-
VOOR HET PINK LADY®-APPELSAP
- 2 pommes Pink Lady®
- 1 klein glas d'eau
- 1 jus de citron
-
VOOR DE KRUIDENTHEE
- 1 halve jus de citron
- 4 graines de cardamome
- 3 clou de girofle
- 1 afgestreken theel de cassonade
- 3 zakjes thé classique
-
EEN HEERLIJKE KOP THEE OP BASIS VAN PINK LADY®-APPELS
- 1 pomme Pink Lady®
- quelques feuilles de menthe fraîche
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden