Scrollez pour découvrir
Kruidenthee met een Pink Lady®-appelroosje

Kruidenthee met appelroosje

  • Gemiddeld
  • 15 min
  • 15 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • VOOR HET PINK LADY®-APPELSAP
    • 2 pommes Pink Lady®
    • 1 klein glas d'eau
    • 1 jus de citron
  • VOOR DE KRUIDENTHEE
    • 1 halve jus de citron
    • 4 graines de cardamome
    • 3 clou de girofle
    • 1 afgestreken theel de cassonade
    • 3 zakjes thé classique
  • EEN HEERLIJKE KOP THEE OP BASIS VAN PINK LADY®-APPELS
    • 1 pomme Pink Lady®
    • quelques feuilles de menthe fraîche

Étapes

Stap 1/3 : VOOR HET PINK LADY®-APPELSAP

  • Snij de twee krokante en sappige Pink Lady®-appels in blokjes.
  • Mix de appelblokjes in een blender met het water en het citroensap.
  • Giet het mengsel door een zeef zodat je goed vloeibaar sap overhoudt.

Stap 2/3 : VOOR DE KRUIDENTHEE

  • Giet het water in een steelpan met de kardemomzaadjes, een kaneelstokje of twee, de kruidnagels en twee theelepels bruine suiker voor de zoetigheid.
  • Breng het water aan de kook en voeg vervolgens twee of drie zakjes thee toe.
  • Laat een paar minuten intrekken en giet dan het citroensap erbij om de smaak te versterken.

Stap 3/3 : EEN HEERLIJKE KOP THEE OP BASIS VAN PINK LADY®-APPELS

  • Meng vervolgens het appelsap met de kruidenthee.
  • Voeg enkele blaadjes verse munt toe.
  • Om de thee extra lekker en feestelijk te maken, kun je een Pink Lady®-appel in dunne plakjes snijden en deze blancheren in kokend water met citroen.
  • Vorm hiermee een roosje dat je onderin de kopjes plaatst voordat je de thee inschenkt
  • VOOR HET PINK LADY®-APPELSAP
    • 2 pommes Pink Lady®
    • 1 klein glas d'eau
    • 1 jus de citron
  • VOOR DE KRUIDENTHEE
    • 1 halve jus de citron
    • 4 graines de cardamome
    • 3 clou de girofle
    • 1 afgestreken theel de cassonade
    • 3 zakjes thé classique
  • EEN HEERLIJKE KOP THEE OP BASIS VAN PINK LADY®-APPELS
    • 1 pomme Pink Lady®
    • quelques feuilles de menthe fraîche
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment