Ingrédients
-
Bereiding
- 4 pommes Pink Lady®
- 1 kg de sucre
- 15 g de pignons
- 400 ml d'eau
- 15 g de pistaches
- 2 tranches de pain d'épices
- 15 g de graines de sésame
- 15 g de noix hachées
Étapes
Stap 1/1 : Bereiding
- Schil twee Pink Lady® appels en maak er met een uitsteeklepeltje bolletjes van. Bak de appelbolletjes met 30 g suiker en 10 g boter.
- Voeg daarna de in blokjes gesneden kruidkoek en de noten en pijnboompitten toe. Snijd van de andere twee appels ongeveer ¼ deel van de bovenkant af en hol ze uit met behulp van een uitsteeklepeltje. Vul de appels met het mengsel van appels, noten en pijnboompitten en doe de kapjes weer op de appels. Smelt 1 kg suiker samen met 400 ml water tot een mooie karamel ontstaat en doe dan de sesamzaadjes erbij. Dompel de appels in de karamel en draai ze rond tot ze volledig bedekt zijn met een laagje karamel. Serveer de appels nadat ze zijn afgekoeld. Zet de deksels vast met een houten stokje.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden