Scrollez pour découvrir

Herfstbowl met appel en geitenkaas

  • Makkelijk
  • 20 min
  • 25 min
  • 1 Porties

Ingrédients

  • Bereiding
    • 150 g de potimarron
    • 1 eetl de miel de fleurs
    • 1/2 pomme Pink Lady®
    • 2 poignées de roquette
    • 50 g de bûche de chèvre
    • 6-7 tomates semi-séchées
    • Quelques noix
    • 1 filet d'huile de noisette
    • Sel, poivre, huile d’olive et romarin séché
    • 3 plakken de jambon serrano

Étapes

Stap 1/1 : Bereiding

  • Snij de pompoen in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en meng er een snufje peper en zout, 1 eetlepel olijfolie en 2 theelepels gedroogde rozemarijn door. Zet ongeveer 20 minuten op 210°C in de oven.
  • Leg de plakjes ham op vetvrij papier. 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd van de pompoen zet je de ham samen met de pompoen in de oven.
  • Snij de Pink Lady®-appels in dunne schijfjes en bak ze in de honing, eerst op laag vuur en vervolgens een paar minuten op hoog vuur.
  • Serveersuggestie: op een bedje rucola leg je de geroosterde pompoenblokjes, gevolgd door de honingappelschijfjes, halfgedroogde tomaten, verkruimelde geitenkaas en gegrilde rauwe ham.
  • Maak het af met een paar fijngehakte walnoten en een drupje hazelnootolie.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment