Scrollez pour découvrir

Groentencrumble met gerookte eendenborst en appel

  • Makkelijk
  • 50 min
  • 45 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • De groenten en gekaramelliseerde appels
    • 2 pommes Pink Lady®
    • 3 eetl d'huile d'olive
    • 2 eetl de vinaigre de cidre
    • 2 eetl de sauce soja
    • 1 eetl de miel
    • 1 halve theel de thym
    • 2 gousses d'ail
    • 1 poivron rouge
    • 2 poivrons jaune
    • 1 oignon rouge
    • 1 theel. de gingembre en poudre
    • 1 theel. de quatre épices
    • 20 plakken de magret de canard fumé
  • Het crumbledeeg
    • poivre et sel
    • 100 g de farine
    • 50 g de beurre
    • 20 g de poudre de noisettes
    • 30 g de noisettes entières
    • 50 g de parmesan râpé
  • De rucolapesto
    • poivre et sel
    • 125 ml d'huile d'olive
    • 120 g de roquette
    • 30 g de parmesan
    • 50 g de pignons
    • 2 gousses d'ail
  • De montage
    • pommes Pink Lady®

Étapes

Stap 1/4 : De groenten en gekaramelliseerde appels

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Snij de appels, de paprika’s en de ui in blokjes.
  • Hak de knoflook.
  • Klop de olijfolie samen met de sojasaus, de ciderazijn, de honing, het gemberpoeder, het vierkruidenpoeder, de knoflook en de tijm. Voeg de groenten en het fruit toe en roer.
  • Leg het mengsel op een met bakpapier bedekte bakplaat. Verwarm het mengsel gedurende 25 min en roer halverwege de baktijd. Zet het daarna weg.

Stap 2/4 : Het crumbledeeg

  • Snij de boter in blokjes.
  • Stamp de hazelnoten.
  • Meng in een slakom met de vingers de boter, het meel, de hazelnoten, het hazelnootpoeder en de Parmezaanse kaas.
  • Verdeel de crumble over een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak het 20 minuten en roer regelmatig om het deeg gelijkmatrig goudbruin te laten worden.

Stap 3/4 : De rucolapesto

  • Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Mix de rucola, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
  • Voeg de olijfolie en wat zout en peper toe. Roeren en daarna wegzetten.

Stap 4/4 : De montage

  • Snij de plakken gerookte eendenborst in slierten.
  • Zet vier kleine cirkels op vier borden.
  • Verdeel een beetje crumble onderin de cirkel.
  • Leg daarop een laag van het mengsel van fruit en gekaramelliseerde groenten en druk goed aan.
  • Verdeel enkele slierten eendenborst.
  • Bestrooi met knapperige crumble met Parmezaanse kaas en hazelnoten.
  • Verwijder de cirkels en besprenkel met de rucolapesto.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment