Ingrédients
-
De groenten en gekaramelliseerde appels
- 2 pommes Pink Lady®
- 3 eetl d'huile d'olive
- 2 eetl de vinaigre de cidre
- 2 eetl de sauce soja
- 1 eetl de miel
- 1 halve theel de thym
- 2 gousses d'ail
- 1 poivron rouge
- 2 poivrons jaune
- 1 oignon rouge
- 1 theel. de gingembre en poudre
- 1 theel. de quatre épices
- 20 plakken de magret de canard fumé
-
Het crumbledeeg
- poivre et sel
- 100 g de farine
- 50 g de beurre
- 20 g de poudre de noisettes
- 30 g de noisettes entières
- 50 g de parmesan râpé
-
De rucolapesto
- poivre et sel
- 125 ml d'huile d'olive
- 120 g de roquette
- 30 g de parmesan
- 50 g de pignons
- 2 gousses d'ail
-
De montage
- pommes Pink Lady®
Étapes
Stap 1/4 : De groenten en gekaramelliseerde appels
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snij de appels, de paprika’s en de ui in blokjes.
- Hak de knoflook.
- Klop de olijfolie samen met de sojasaus, de ciderazijn, de honing, het gemberpoeder, het vierkruidenpoeder, de knoflook en de tijm. Voeg de groenten en het fruit toe en roer.
- Leg het mengsel op een met bakpapier bedekte bakplaat. Verwarm het mengsel gedurende 25 min en roer halverwege de baktijd. Zet het daarna weg.
Stap 2/4 : Het crumbledeeg
- Snij de boter in blokjes.
- Stamp de hazelnoten.
- Meng in een slakom met de vingers de boter, het meel, de hazelnoten, het hazelnootpoeder en de Parmezaanse kaas.
- Verdeel de crumble over een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak het 20 minuten en roer regelmatig om het deeg gelijkmatrig goudbruin te laten worden.
Stap 3/4 : De rucolapesto
- Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Mix de rucola, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
- Voeg de olijfolie en wat zout en peper toe. Roeren en daarna wegzetten.
Stap 4/4 : De montage
- Snij de plakken gerookte eendenborst in slierten.
- Zet vier kleine cirkels op vier borden.
- Verdeel een beetje crumble onderin de cirkel.
- Leg daarop een laag van het mengsel van fruit en gekaramelliseerde groenten en druk goed aan.
- Verdeel enkele slierten eendenborst.
- Bestrooi met knapperige crumble met Parmezaanse kaas en hazelnoten.
- Verwijder de cirkels en besprenkel met de rucolapesto.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden