Ingrédients
-
De appels bereiden
-
De garnituur bereiden
70 g Feta
Étapes
Stap 1/3 : De appels bereiden
- Snij aan de bovenzijde van vier Pink Lady® appels ongeveer 1 cm af.
- Hol de appels daarna uit met een bolletjeslepel, besprenkel ze met een beetje citroensap en zet ze weg in de koelkast.
Stap 2/3 : De garnituur bereiden
- Verwijder de pitten uit de tomaten.
- Schil de paprika.
- Snij de resterende appel, de tomaten, de paprika, de komkommer, de ui en de feta in kleine blokjes.
- Besprenkel de appelblokjes met een beetje citroensap.
- Laat de paprika 10 minuten marineren in 2 eetlepels citroensap.
- Snij de olijven doormidden en de pancetta in kleine stukjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Knip de aromatische kruiden fijn.
- Pers het sap uit de resterende halve citroen.
- Klop het citroensap met de olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Meng in een schaal alle ingrediënten en de saus. Zet het mengsel in de koelkast en laat het 30 minuten afkoelen.
Stap 3/3 : Garnering
- Vul ten slotte de uitgeholde appels met de fruitsalade en eet smakelijk!
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden