Ingrédients
-
De brunoise met Pink Lady® appels:
3 eetl
-
De tournedos:
1 theel.
4
-
Voor de saus:
1 theel.
-
De opmaak:
6
Étapes
Stap 1/4 : De brunoise met Pink Lady® appels:
- Schil de Pink Lady® appel, snij hem in kleine blokjes en besprenkel met een deel van het citroensap om te voorkomen dat de appels bruin worden.
- Snij de bleekselderij in kleine blokjes.
- Meng de twee brunoises.
- Giet de olijfolie en het resterende citroensap over de brunoise. Voeg wat zout en peper toe. Zet de brunoise opzij.
Stap 2/4 : De tournedos:
- Haal de tournedos 30 min. voor het braden uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Laat de boter smelten met de olijfolie.
- Leg de tournedos in de hete koekenpan en bak ze ongeveer 2 tot 3 minuten op elk zijde tot ze goudbruin zijn. Voeg naar smaak vers gemalen peper toe. Leg het vlees op een bord opzij.
Stap 3/4 : Voor de saus:
- Knip de sjalotten fijn.
- Blus de voor het rundvlees gebruikte koekenpan met de witte wijn. Voeg de sjalotten en selderieblaadjes toe en reduceer.
- Verwijder de blaadjes als er nog een kwart van het vocht over is.
- Voeg de kerrie en de amandelpuree toe en roer het geheel goed door.
- Verwarm 2 minuten op een zeer laag vuur.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
Stap 4/4 : De opmaak:
- Rooster de hele amandelen in een droge koekenpan en hak ze daarna grof.
- Leg met behulp van een ronde snijvorm een cirkel saus op het bord. Plaats de tournedos op de saus en wat brunoise ernaast.
- Bestrooi de tournedos met de geroosterde amandelen, enkele blaadjes kervel en selderie en fleur de sel.
- Leg enkele takjes kervel op de brunoise en een beetje fleur de sel.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden