Ingrédients
-
Bereiding
- 1 eetl de miel
- 4 tomates cerises
- 100 g de fromage de chèvre frais
- Fleur de sel, poivre
- 2 plakken de jambon cru
- 2 feuilles de brick
- Salade roquette
- Huile d'olive, moutarde à l’ancienne, vinaigre balsamique
- 1/2 pomme Pink Lady®
Étapes
Stap 1/1 : Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°.
- Begin met de samosa’s met Pink Lady®-appels en geitenkaas.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes. Bak ze in een pan met een beetje boter en honing tot ze gekarameliseerd zijn.
- Snijd het filodeeg in repen van een paar centimeter breed.
- Leg op elke strook een paar schijfjes appel, een lepel verse geitenkaas, een drupje olijfolie, peper en zout. Vouw elke strook tot een driehoek, zo vaak als nodig is.
- Leg de samosa’s op het ovenrooster en bak ze 10 minuten op 170°C. Draai ze halverwege om.
- Ondertussen leg je de rucola, de in tweeën gesneden kerstomaatjes en de plakjes rauwe ham op een bord.
- Maak een sausje van olijfolie, balsamicoazijn en mosterd.
- Leg de samosa’s op de salade en sprenkel de vinaigrette er naar smaak overheen.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden