Ingrédients
-
Het deeg maken
- 470 g de farine
- halve theel de sel
- 1 halve theel de sucre
- 1 cuillère à café de levure boulangère instantanée
- 250 ml eau tiède
- 1 cuillères à soupe d'huile d'olive vierge extra
-
Garneren en koken
- 1 pomme Pink Lady®
- 3 cuillères à soupe d'huile d'olive vierge extra
- 1 cuillère à soupe de romarin frais haché
- 60 g de gruyère
Étapes
Stap 1/2 : Het deeg maken
- Doe de bakkersgist met de suiker, het zout en het lauwe water in de kom van een keukenmachine.
- Voeg 50 g meel toe en laat 5 minuten rusten op een warme plaats.
- Voeg de rest van de bloem toe en meng langzaam tot een homogene deegbal ontstaat.
- Plaats het deeg in een met olie ingesmeerde schaal, dek af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ongeveer anderhalf uur rijzen.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een eetlepel olijfolie met behulp van een kwast.
- Rol het deeg uit op de bakplaat in de vorm van een rechthoek.
- Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat het nog 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Vorm putjes in het deeg met de vingers.
Stap 2/2 : Garneren en koken
- Giet 2 eetlepels olijfolie over het deeg en bestrooi het met de helft van de rozemarijn.
- Was de appel, snij hem in dunne plakjes en verdeel de plakjes over het deeg.
- Giet de laatste eetlepel olijfolie over de appels en bestrooi met de rest van de rozemarijn.
- Bak gedurende 20 tot 25 minuten tot de randen van de focaccia goudbruin zijn.
- Bestrooi met Gruyère kaas en bak nog 2 minuten in de oven.
- Laat de focaccia iets afkoelen en bestrooi met wat fleur de sel.
- Klaar!
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden