Ingrédients
-
Bereiding
- 2 pommes Pink Lady®
- 20 g de farine
- 1 kwart theel de sel
- 90 g d'amandes
- 360 g de flocons d'avoine
- 90 g de beurre
- 62 g de raisin sec blond
- 80 ml de lait
- 1 halve theel de cannelle en poudre
- 1 halve theel de levure chimique
- 100 g de sucre cassonade
- 90 g de noix
Étapes
Stap 1/1 : Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de Pink Lady® appels en snijd ze in kleine blokjes.
- Doe de appelblokjes in een kleine pan. Giet er een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en laat 15 à 20 minuten op een zacht vuurtje gaar worden onder regelmatig roeren.
- Hak de amandelen en de noten.
- Laat de boter smelten.
- Meng in een slakom de amandelen, de noten, de rozijnen, de havervlokken, de suiker, het meel, de appelblokjes, het zout, het bakpoeder en de kaneel.
- Voeg er de boter en de melk aan toe. Roer alles door elkaar.
- Strijk het deeg uit in een vierkante, met bakpapier beklede bakvorm en druk het deeg goed aan. Laat een 35-tal minuten bakken totdat de bovenkant goudgeel gebakken is.
- Laat afkoelen en snijd de koek in vierkante of rechthoekige repen.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden