Scrollez pour découvrir

Eendenborst met appel en frambozen

  • Gemiddeld
  • 45 min
  • 30 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • Voor de eendenborst:
    • 1 en een halve eetl de miel d'acacia
    • Sel et poivre
    • 3 eetl de vinaigre balsamique blanc
    • 1 magret de canard
  • Voor de bijgerechten:
    • 1 pomme Pink Lady®
    • 1 halve citron
    • 2 theel. de miel d'acacia
    • 4 theel. d'eau de rose
    • sel
    • 2 eetl de vinaigre balsamique blanc
    • 3 endives rouges
    • 4 eetl d'huile d'argan
    • 4 épis de poivre long de Java
  • Voor de saus:
    • 1 pomme Pink Lady®
    • 1 halve citron
    • 100 g de framboises fraîches
    • 20 blad de beurre
    • 100 ml d'eau
    • 1 eetl de miel d'acacia
    • 1 échalote
    • Sel et poivre
    • 2 eetl de vinaigre balsamique blanc
  • Voor de opmaak:
    • fleur de sel
    • 30 g de framboises
    • quelques brins de ciboulette

Étapes

Stap 1/4 : Voor de eendenborst:

  • Maak de eendenborstfilet schoon. Snij het vel kruislings in zonder in het vlees te snijden. Voeg wat zout en peper toe.
  • Plaats de eendenborst in een koude koekenpan. Bak ongeveer 10 minuten op een matig vuur.
  • Verwijder het overtollige vet en leg de eendenborst opzij.
  • Blus de koekenpan met de balsamico-azijn en de honing op een zacht vuur. Leg de eendenborst terug in de koekenpan, besprenkel met de jus en laat het vlees nog 6 minuten zacht braden. Verwijder de pan van het vuur en laat de eendenborst op kamertemperatuur afkoelen.

Stap 2/4 : Voor de bijgerechten:

  • Schil de Pink Lady® appel, snij hem in blokjes en besprenkel met citroensap.
  • Maak de andijvieblaadjes los.
  • Stamp de lange Java-peper.
  • Maak een emulsie van de olie, de azijn, het rozenwater, de honing, de peper en het zout. Bewaar een beetje saus voor de opmaak.

Stap 3/4 : Voor de saus:

  • Snij de Pink Lady® appel in kleine blokjes en besprenkel met een beetje citroensap.
  • Snij de sjalot fijn.
  • Braad de sjalot en de appelbrunoise in de boter en de honing gedurende 8 minuten goudbruin.
  • Blus met de azijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de frambozen en het water toe en verwarm ongeveer 3 minuten op een zacht vuur.
  • Mix en zeef om een gladde saus te verkrijgen.

Stap 4/4 : Voor de opmaak:

  • Snij de eendenborst in plakken van ongeveer 2,5 cm dik.
  • Leg in elk bord 2 plakken en voeg een streep saus toe. Plaats de appelbrunoise en de andijvie, decoreer met enkele frambozen en wat bieslook en maak op smaak met fleur de sel, lange Java-peper en de resterende saus.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment