Ingrédients
-
De fruitgelei
- 3 pommes Pink Lady®
- 1 citron
- 1 gousse de vanille
- 250 g de sucre
- 1 theel. de gélatine en poudre
-
De zandkoekjes
- 250 g de farine
- 1 kwart theel de sel
- 100 g de sucre
- 1 jaune d'oeuf
- 115 g de beurre pommade
- 1 oeuf
- 1 kwart theel de levure chimique
-
De montage
- 20 g de sucre glace
Étapes
Stap 1/3 : De fruitgelei
- Splijt het vanillestokje in tweeën.
- Snij de Pink Lady® appels in kleine stukjes en besprenkel ze met citroensap.
- Kook de appels in een afgedekte pan op een zacht vuur met 250 g suiker, het vanillestokje, 4 eetlepels water en het sap van een halve citroen gedurende 1 uur. Haal na de helft van de kooktijd het deksel van de pan.
- Verwijder enkele minuten voor het einde van kooktijd het vanillestokje en mix de appels tot moes.
- Maak de gelatine klaar zoals aangeven op de verpakking. Haal de appels van het vuur en voeg de gelatine toe.
- Klop de gelei met een klopper, laat hem afkoelen en zet hem daarna in de koelkast.
Stap 2/3 : De zandkoekjes
- Meng de boter, het ei, 100 g suiker en het zout.
- Meng het meel met het gistpoeder.
- Voeg het meel toe aan het mengsel van boter, ei en suiker en kneed tot een gelijkmatig deeg ontstaat. Voeg zo nodig een beetje water toe.
- Maak de deegbol een beetje plat en leg hem 1 uur de koelkast.
- Verwarm de oven op 160 °C.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm.
- Snij met een snijvorm de gewenste vormen per tweetal uit de deeglaag.
- Maak met een kleinere snijvorm in de helft van de deegvormpjes gaten om de appelgelei aan de bovenzijde zichtbaar te maken.
- Klop het eigeel met 2 eetlepels water en strijk dit over de plakjes zanddeeg.
- Zet de zandkoekjes in de oven op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze ongeveer 12 minuten tot ze klaar zijn.
- Laat ze daarna afkoelen.
Stap 3/3 : De montage
- Verdeel een beetje appelgelei over de koekjes zonder gaten.
- Bestrooi de koekjes met gaten met poedersuiker.
- Leg daarna de koekjes met gaten op de koekjes met appelgelei.
- Klaar om te genieten!
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden