Ingrédients
-
De basis
- 60 g de sucre
- 150 g de beurre
- 250 g de biscuits type Digestive
-
De cream-cheesemix
- 3 oeufs
- 150 g de sucre
- 195 g de mascarpone
- 390 g de cream-cheese type Philadelphia
-
Het monteren van de cheesecake
- 3 pommes Pink Lady®
- 1 citron jaune
-
De coulis
- 50 g de sucre
- 400 g de framboises
- 1 blad de gélatine
- 100 g de fraises
Étapes
Stap 1/4 : De basis
- Laat de boter op een zacht vuur smelten.
- Mix de koekjes tot fijne korreltjes.
- Doe de koekjeskorrels bij de suiker en voeg daar de gesmolten boter aan toe.
- Druk deze bereiding met de rug van een lepel op de bodem van een springvorm met een diameter van ongeveer 21 cm.
- Zet de springvorm 3 uur in de koelkast.
Stap 2/4 : De cream-cheesemix
- Bewerk de cream cheese en de suiker met de blender en voeg er vervolgens de mascarpone aan toe. Mix opnieuw.
- Voeg er de eieren een na een aan toe en bewerk tot een homogene bereiding.ӬӬ
Stap 3/4 : Het monteren van de cheesecake
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Verwijder het klokhuis van de Pink Lady® appels met een appelboor.
- Snijd de ongeschilde appels in ringen. Snijd de ringen doormidden tot halve ringen.
- Besprenkel ze met een beetje citroen om te vermijden dat ze zwart worden.
- Leg de appels op de biscuit.
- Giet de cream-cheesemix over de appels.
- Bak 1 uur in de oven en laat afkoelen.
Stap 4/4 : De coulis
- Laat het gelatineblad 8 minuten in koud water weken.
- Verwijder de staartjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in tweeën.
- Doe de frambozen, de aardbeien en de suiker in een pan. Laat ze op een zacht vuur 10 minuten inkoken.
- Knijp het gelatineblad uit en klop het met de eierklopper door de coulis totdat de gelatine opgelost is.
- Giet de coulis over de cheesecake en serveer.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden