Scrollez pour découvrir

Carpaccio van jakobsschelpen en appel

  • Makkelijk
  • 30 min
  • -
  • 4 Porties

Ingrédients

  • Bereiding
    • 1 pomme Pink Lady®
    • de sel
    • 1 halve citron vert
    • poivre
    • 1 betterave crue
    • 2 theel. de miel d'acacia
    • 1 fruits de la passion
    • 1 eetl de piment
    • 1 betterave jaune crue
    • 1 betterave chioggia crue
    • 1 radis red meat
    • 1 bosje de pousses germées
    • 1 bosje de cacahuètes grillées et salées
    • 6 noix de Saint-Jacques extra fraîches

Étapes

Stap 1/1 : Bereiding

  • Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appel in dunne plakjes met een fijnsnijder. Besprenkel met het sap van een halve limoen.
  • Vries de sint-jakobsvruchten 15 minuten in om ze gemakkelijker te kunnen snijden en snij ze daarna in dunne plakjes. Zet ze daarna weg.
  • Schil de groenten. Snij ze met een fijnsnijder in dunne plakjes. Zet ze daarna weg.
  • Meng in een kom het vruchtvlees van de passievruchten, de honing, het citroensap, enkele citroenzestes en de olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe. Zet ze daarna weg.
  • Hak de pinda’s.
  • Besprenkel de sint-jakobsvruchten 5 minuten voor het opdienen met een beetje saus van de honing en passievruchten.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment