Scrollez pour découvrir

Cake met skyr en appel

  • Makkelijk
  • 15 min
  • 45 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • Voorbereiding
    • 3 pommes Pink Lady®
    • 3 oeufs
    • 1 banane
    • 30 g
    • 270 g de fromage blanc 0% texture épaisse
    • 100 g de compote de pommes sans sucres ajoutés ou 2 pommes Pink Lady®
    • 10 g de sucrant (édulcorant liquide, Stevia ou sucre roux)
    • Une petite pincée de fleur de sel

Étapes

Stap 1/1 : Voorbereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 180°.
  • Prak de banaan in een kom. Voeg de kwark toe. Goed roeren.
  • Om zelf appelmoes te maken, snij je 2 Pink Lady®-appels in blokjes en kook je deze in 3 eetlepels water, 20 à 25 minuten op laag vuur. Je kunt ook kiezen voor kant-en-klare appelmoes, zonder suiker.
  • Roer de appelmoes door het mengsel, net als de 30 g Maïzena en de 3 eieren. Roer goed door.
  • Voeg de suiker(vervanger) toe, gevolgd door de 3 appels, die je hebt geschild en in blokjes gesneden.
  • Vet een cakeblik in met boter en strooi hier bloem overheen voordat je het mengsel in het blik giet.
  • Zet de cake 45 minuten in de oven op 180° en check regelmatig of hij al gaar is. De cake moet een mooie bruine kleur krijgen, maar toch nog zacht zijn van binnen.
  • Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Warm serveren.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment