Ingrédients
-
Het deeg bereiden
- 200 g de farine
- 4 oeufs
- 80 g de sucre
- 50 g de noix de pécan
- 1 zakje de levure
- 100 g
- 4 eetl de miel de fleurs
-
De appels bereiden en koken
- 3 pommes Pink Lady®
Étapes
Stap 1/2 : Het deeg bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de boter in blokjes en laat de gesneden boter 30 minuten zacht worden op kamertemperatuur.
- Voeg daarna de suiker toe en klop tot een crème.
- Roer een voor een de eieren erdoor, zeef het meel en het gistpoeder en voeg ook dit toe.
- Stamp grof de pecannoten met een vijzel of een mes en roer ze door het deeg.
- Voeg ten slotte de honing toe en roer opnieuw.
- Smeer de binnenkant van de cakevorm in met boter en bestrooi met meel. Doe het deeg in de vorm.
Stap 2/2 : De appels bereiden en koken
- Schil de Pink Lady® appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Duw de Pink Lady® appels voorzichtig in het deeg en bak de cake 40 minuten.
- Laat de cake na het bakken volledig afkoelen tot kamertemperatuur en haal hem daarna uit de vorm. Versier ten slotte de bovenzijde met een streepje honing en enkele gestampte pecannoten.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden