Ingrédients
-
Bereiding
- 2 pommes Pink Lady®
- 1 oeuf
- 1 eetl de sucre de canne
- 3 eetl sirop d'érable
- 60 g de beurre salé
- 1 pâte feuilletée rectangulaire
- 220 g de brie
- 4 theel. de gelée de pommes
- Thym frais
Étapes
Stap 1/1 : Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Was de Pink Lady® appels en snij ze in dunne plakjes.
- Doe de appelschijfjes, de boter en de ahornsiroop in een ovenvaste schaal.
- Meng alles voorzichtig en bak ongeveer 25 minuten totdat de appels wat zachter worden en het sap dikker wordt tot een gelei.
- Spreid het bladerdeeg uit op een vel bakpapier en verdeel het in 4 identieke rechthoeken.
- Snijd de brie in 4 delen en leg een kwart op elke rechthoek van het deeg.
- Spreid een theelepel Pink Lady® appelgelei uit op elk stuk brie vouw de zijkanten over de brie om het bladerdeeg te sluiten.
- Bestrijk het bladerdeeg met geklopt ei en bestrooi met een beetje rietsuiker.
- Bak ze 20 minuten in de oven, totdat het deeg goudbruin is.
- Maak voor het opdienen het bladerdeeggebak af met een lepel Pink Lady® appelgelei en bestrooi met een beetje tijm.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden