Scrollez pour découvrir

Bladerdeeg met appel- en citrusroom

  • Gemiddeld
  • 1h
  • 15 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • Arlettes
    • 500 g de sucre glace
    • 1 rouleau de pâte feuilletée
  • Kruidensiroop
    • 2 pommes Pink Lady®
    • 1 gousse de vanille
    • 100 g de sucre
    • 500 g d'eau
    • 1 bâton de cannelle
    • 2 pétales d'anis étoilée
    • écorce de citron vert
  • Citroencrème
    • 3 oeufs
    • 100 g de sucre
    • 3 zestes râpés fins
    • 250 g de beurre frais

Étapes

Stap 1/3 : Arlettes

  • Rol het bladerdeeg behoorlijk dun uit en bestrooi beide zijden van het deeg met poedersuiker. Rol het bladerdeeg op en leg het 1 uur in de koelkast. Snijd daarna de rol in plakken van 1 tot 1,5 cm breed en maak deze plat. Reken op 2 arlettes per persoon. Bak de deegplakjes op een bakplaat in de hete oven.

Stap 2/3 : Kruidensiroop

  • Breng in een pan het water met de suiker aan de kook en voeg het vanillestokje, de citroenschilletjes en de kruiden toe. Bind op het vuur het water samen met het aardappelzetmeel. Voeg daarna de blokjes Pink Lady® toe. Als de siroop is afgekoeld moet deze stroopachtig zijn.

Stap 3/3 : Citroencrème

  • Meng in een pan de suiker en de citroenschilletjes en voeg al kloppend de eieren en het citroensap toe. Verwarm de pan in kokend water au bain-marie en roer af en toe tot een gelijkmatige crème ontstaat. Haal de pan uit het kokende water. Giet de crème door een fijne zeef in een op ijsklontjes geplaatste kom. Snijd de boter in kleine stukjes en roer deze stevig kloppend door de crème. Zet daarna de citroencrème in de koelkast.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment