0
Stem
Wat is lekkerder voor de kinderen dan met liefde bereide gebakjes die de keuken vullen met verleidelijke geuren? Deze bootvormige gebakjes van korstde…
Wat is lekkerder voor de kinderen dan met liefde bereide gebakjes die de keuken vullen met verleidelijke geuren? Deze bootvormige gebakjes van korstdeeg zijn gevuld met een smeuà¯ge appelboter. Voor een evenwichtig vieruurtje doen we er rauwe appelstaafjes met een dip van appelboter. De Pink Lady® appel is bij uitstek geschikt voor het gecombineerde gebruik van rauw en gekookt. De appelboter met vanille verhoogt de geraffineerde zoete smaak van de appel. De dunne plakjes verse appel laten de jonge smaakpapillen het plezier ontdekken van een knapperige textuur en een lichtzure smaak. Het zachte deeg van de barquettes vormt een perfect kader voor de kruidige smaken van de Pink Lady®. Kortom, een lekker tussendoortje voor uit het vuistje waar de kinderen vast van zullen smullen!
Ingrediënten
De appelboter:
- 1 Pink Lady® appel
- 1 vanillestokje
- 100 g suiker
- 20 g boter
- 60 ml water
- 100 ml crème fraîche
Voor de barquettes:
- 60 g meel
- 2 eieren
- 55 g suiker
- 10 g boter
De montage:
- 1 halve Pink Lady® appel
- 1 halve citroen
Fasen
De appelboter:
Voor de barquettes:
De montage:
- Schil de appel en snij hem in kleine blokjes.
- Doe de appelblokjes in een koekenpan met 20 ml water en verwarm ze 10 minuten op een zeer laag vuur zodat ze zacht worden.
- Mix de appelblokjes en doe de moes weer in de koekenpan met de boter, de room en de vanille. Verwarm 2 minuten.
- Splijt het vanillestokje in tweeën en verzamel de zaadjes.
- Doe de vanillezaadjes in een steelpan met de suiker en het resterende water en verwarm op een stevig vuur tot het mengsel een blonde karamelkleur krijgt.
- Giet de nog warme appelmoes bij de karamel onder flink roeren.
- Verwarm nog 5 minuten op een laag vuur om een homogene boter te krijgen.
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Scheid de eiwitten van de dooiers.
- Klop de eierdooiers samen met de suiker totdat het mengsel wit wordt.
- Laat de boter smelten.
- Voeg de gesmolten boter en het meel toe aan het mengsel.
- Klop het eiwit stevig op. Voeg stevig kloppend met een klopper een derde van het eiwit toe en daarna met een spatel voorzichtig de rest.
- Plaats het deeg in bootvormige bakvormpjes met behulp van een spuitzak.
- Bak ze 12 minuten in de oven. Haal de barquettes daarna uit de vormpjes en laat ze op een rooster afkoelen.
- Vul de barquettes met de appelboter.
- Snij de appels in staafjes. Besprenkel ze met citroensap om bruin worden te voorkomen. Daarna koel bewaren.
- Vul kleine glazen met een beetje resterende appelboter als dip voor de appelstaafjes. Een lekker recept voor een plezierig vieruurtje!
De Pink Lady® tip
Voor de liefhebbers kunt u een theelepel cacao toevoegen aan het deeg van de barquettes voor een chocoladevariant!
Vind je dit een lekker recept?
Probeer het uit, en deel je foto’s op Instagram met de hashtag #pinkchefs