Scrollez pour découvrir

Appeltoetje in melba-stijl

  • Makkelijk
  • 30 min
  • 35 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • Voor de bakjes
    • 4 pommes Pink Lady®
    • 1 gousse de vanille
    • 40 g de sucre roux
    • 30 g de beurre
  • Voor het kruimeldeeg
    • 60 g de farine
    • 50 g de sucre roux
    • 50 g de beurre
    • 40 g de poudre de noisettes
  • Voor de presentatie
    • 40 g d'amandes effilées
    • 1 bac de glace vanille
    • Fruits rouges au choix : framboises / mûres / myrtilles

Étapes

Stap 1/3 : Voor de bakjes

  • Schil de Pink Lady®-appels en snij ze in partjes.
  • Splits het vanillestokje in tweeën en schraap het vruchtvlees en de zaadjes eruit.
  • Doe alles in een kom, voeg de bruine suiker en gesmolten boter toe en meng door elkaar.
  • Leg het appelmengsel op een stuk aluminiumfolie en vouw dicht als een “papillotte”.
  • Leg deze pakketjes op een grill of barbecue en laat ze 15 minuten bakken.
  • Maak ondertussen het kruimeldeeg.

Stap 2/3 : Voor het kruimeldeeg

  • Verwarm de oven voor op 170°.
  • Meng in een kom de bloem, boter, suiker en hazelnootpoeder met de hand.
  • Verkruimel de crumble over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten in de oven op 170°C.
  • Haal de bakplaat met crumble uit de oven, zet de oven op 150°C en rooster de amandelschilfers 5 minuten lang. Goed laten afkoelen.

Stap 3/3 : Voor de presentatie

  • Leg een flinke schep vanille-ijs op de bodem van een bakje.
  • Schik er de appelpartjes, het rode fruit en de hazelnootcrumble overheen.
  • Werk af met de geroosterde amandelschilfers.
  • Direct serveren.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment