Ingrédients
-
Voor de bakjes
- 4 pommes Pink Lady®
- 1 gousse de vanille
- 40 g de sucre roux
- 30 g de beurre
-
Voor het kruimeldeeg
- 60 g de farine
- 50 g de sucre roux
- 50 g de beurre
- 40 g de poudre de noisettes
-
Voor de presentatie
- 40 g d'amandes effilées
- 1 bac de glace vanille
- Fruits rouges au choix : framboises / mûres / myrtilles
Étapes
Stap 1/3 : Voor de bakjes
- Schil de Pink Lady®-appels en snij ze in partjes.
- Splits het vanillestokje in tweeën en schraap het vruchtvlees en de zaadjes eruit.
- Doe alles in een kom, voeg de bruine suiker en gesmolten boter toe en meng door elkaar.
- Leg het appelmengsel op een stuk aluminiumfolie en vouw dicht als een “papillotte”.
- Leg deze pakketjes op een grill of barbecue en laat ze 15 minuten bakken.
- Maak ondertussen het kruimeldeeg.
Stap 2/3 : Voor het kruimeldeeg
- Verwarm de oven voor op 170°.
- Meng in een kom de bloem, boter, suiker en hazelnootpoeder met de hand.
- Verkruimel de crumble over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten in de oven op 170°C.
- Haal de bakplaat met crumble uit de oven, zet de oven op 150°C en rooster de amandelschilfers 5 minuten lang. Goed laten afkoelen.
Stap 3/3 : Voor de presentatie
- Leg een flinke schep vanille-ijs op de bodem van een bakje.
- Schik er de appelpartjes, het rode fruit en de hazelnootcrumble overheen.
- Werk af met de geroosterde amandelschilfers.
- Direct serveren.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden