Scrollez pour découvrir

Appels met gebakken foie gras en vanille

  • Makkelijk
  • 10 min
  • 30 min
  • 4 Porties

Ingrédients

  • Bereiding
    • 5 pomme Pink Lady®
    • fleur de sel
    • 1 l de vinaigre balsamique
    • 2 lobben de foie gras
    • poivre au moulin
    • 4 tranches de pain d'épices coupées en dés
    • 100 g de beurre clarifié

Étapes

Stap 1/1 : Bereiding

  • Snijd de appels met de schil in drie delen en laat het steeltje op het bovenste deel. Verwijder het klokhuis uit de andere schijven. Kleur de appels met een beetje geklaarde boter in een sauteerpan en bak ze vervolgens in de oven, maar bak ze niet te ver door.
  • Snijd de foie gras in de breedterichting in acht escalopes. Kruid ze en braad ze aan in een koekenpan, geef ze een fraaie kleur en laat ze uitlekken. Bewaar het kookvet voor op de bordrand.
  • Kook de liter balsemicoazijn in tot een siroop. Zet deze opzij om hem te laten afkoelen. Bak de blokjes kruidkoek licht aan in een koekenpan met een beetje boter.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment