Scrollez pour découvrir

Appelroos

  • Makkelijk
  • 15 min
  • 45 min
  • 7 Porties

Ingredië

  • De appels bereiden
    • 2 appels @pinklady.nederland
    • Citroensap
  • Bladerdeeg voorbereiden
    • 1 rol bladerdeeg
    • Kaneel
    • Honing
  • De roosjes maken
    • Poedersuiker

Stappen

Stap 1/3 : De appels bereiden

  • Snijd de appels in dunne partjes.
  • Laat deze zacht worden in kokend water met citroensap.

Stap 2/3 : Bladerdeeg voorbereiden

  • Snijd 7 repen bladerdeeg.
  • Smeer er een laagje honing op en voeg de appelkwartjes toe.
  • Bestrooi naar smaak met kaneel.

Stap 3/3 : De roosjes maken

  • Vouw de rand van het bladerdeeg over de appels en rol in een spiraalvorm.
  • Leg de appeltrosjes in muffinvormpjes en bak ze ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden.
  • Bestrooi met poedersuiker.
  • Bon appétit!
  • De appels bereiden
    • 2 appels @pinklady.nederland
    • Citroensap
  • Bladerdeeg voorbereiden
    • 1 rol bladerdeeg
    • Kaneel
    • Honing
  • De roosjes maken
    • Poedersuiker
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment