Ingrédients
-
De Pink Lady® appelmoes
- 1 pomme Pink Lady®
- 1 halve citron
- 2 eetl de sucre
- 25 g de beurre
- 1 oeuf
- 85 ml de crème fleurette
- 1 afgestreken theel de graines d'anis vert
-
De kooi van karameldraad
- 200 g de sucre
- Een beetje d'huile neutre
-
Voor het opdienen
- 2 pommes Pink Lady®
- 2 eetl de sorbet citron
- 2 fruits “amour en cage”
Étapes
Stap 1/3 : De Pink Lady® appelmoes
- Stamp het anijszaad fijn met een vijzel of de platte kant van een mes om het parfum vrij te maken.
- Schil de Pink Lady® appel en snij hem in blokjes.
- Sprenkel enkele druppels citroensap over de appelblokjes om te voorkomen dat ze bruin worden.
- Doe de stukjes appel in een pan met de boter. Verwarm ze op een matig vuur gedurende ongeveeer 5 minuten.
- Voeg 1 eetlepel suiker toe en het groene-anijspoeder. Verhoog het vuur om de appels te bruinen en roer regelmatig.
- Laat ze tot lauwwarm afkoelen.
- Breek het ei en scheid het wit van de dooier.
- Klop het eiwit op tot een stevig schuim met een mespuntje zout.
- Klop de vloeibare crème fraîche met de rest van de suiker op tot een slagroom.
- Voeg aan de lauwwarme appels de eidooier toe en mix tot een gelijkmatige puree.
- Voeg het opgeklopte eiwit en de slagroom toe aan de appelpuree met anijsparfum. Zet het mengsel weg op een koele plaats.
Stap 2/3 : De kooi van karameldraad
- Neem voor de karamel een schone en droge teflonpan, bij voorkeur met een dikke bodem.
- Doe de suiker in de pan en laat hem smelten op een matig vuur. Roer niet want anders kristalliseert de suiker.
- Nadat de karamel goudkleurig en stroperig is geworden, de pan van het vuur halen en de bodem in een bak met koud water dompelen.
- Laat een vork in de karamel zakken en haal hem omhoog. Als er draden ontstaan is de karamel klaar om de kooivorm te maken.
- Steek de vork in de karamel en giet de draden met kruislingse bewegingen over een met olie ingesmeerde halfronde vorm van ongeveer 8 cm doorsnee.
- Maak de karamelkooitjes voorzichtig los van de vorm en zet ze weg in een droge ruimte (niet langer dan drie uur want anders smelt de karamel).
Stap 3/3 : Voor het opdienen
- Snij de bovenzijde van twee Pink Lady® appels. Schep de appels uit met een bolvormig lepeltje (meloenlepel) en leg ze op twee dessertbordjes.
- Vul elke appel met de mousse en zet de kooi van karameldraad er bovenop.
- Opdienen met een bolletje citroensorbet en een vrucht van de lampionplant.
- Geniet ervan!
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden