Scrollez pour découvrir

Appelkruimeltaart voor Saint Patrick

  • Makkelijk
  • 15 min
  • 25 min
  • 6 Porties

Ingrédients

  • Bereiding
    • 2 theel. de cannelle
    • 6 pommes Pink Lady®, évidées et coupées en quartiers
    • 60 g
  • De garnituur bereiden
    • 100 g
    • 100 g de farine ordinaire
    • 100 g de flocons d’avoine
    • 100 g de beurre coupé en dés, à température ambiante

Étapes

Stap 1/2 : Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe alle appels in een pan, voeg de suiker en kaneel toe en meng goed. Zet op een matig tot laag vuur en laat de appels onder af en toe roeren karamelliseren, tot ze zacht beginnen te worden.

Stap 2/2 : De garnituur bereiden

  • Meng voor de crumble de bloem, havermout en suiker in een kom. Voeg dan de boter toe en wrijf die met uw vingertoppen door de droge ingrediënten. Het mengsel moet de textuur van grof broodkruim krijgen.
  • Leg de appels in een ovenvaste schaal, leg de crumble erover en bak voor 25-30 minute,n of tot de bovenkant goudbruin is en de appels gaar zijn.
  • Serveer met ijs, vla of slagroom.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment