Scrollez pour découvrir

Appel-vanillekoekjes

  • Moeilijk
  • 3h
  • 1h
  • 2 Porties

Ingrédients

  • Voor de ganache met vanille
    • 1 g de sel
    • 1 gousse de vanille
    • 1 feuilles de gélatine
    • 56 g de chocolat blanc
    • 250 g de crème liquide
  • Voor de bereiding van de Pink Lady® appels
    • 4 pommes Pink Lady®
    • Le jus d'un citron
  • Voor de appelsiroop
    • 100 g de sucre
    • Le jus d'un citron
    • 1L d'eau
    • Épluchures de 4 pommes Pink Lady®
  • Voor de gebakken appels
    • 525 g de sucre
    • 250 g de sirop de pomme
    • 10 graines de cardamome verte
  • Voor de appelmoes
    • 1 gousse de vanille
    • 20 g de sucre
    • 1 g de cardamome en poudre
    • Le jus d'un citron
    • de sirop de pomme
    • 300 g de pommes (avec les chutes)
  • Voor het hazelnootkoekje
    • 60 g de sucre
    • 25 g de beurre
    • 60 g de poudre de noisettes
    • 150 g blancs d'oeufs
    • 60 g de poudre d'amande
    • 60 g
  • Voor de vanille-zandkoekjes
    • 140 g de farine
    • 2 g de sel
    • 1 gousse de vanille
    • 35 g de sucre
    • 120 g de beurre
    • 60 g de poudre d'amande
  • Voor de agar-topping
    • 50 g de sucre
    • 500 g de sirop de pomme
    • 4 g d'agar-agar
  • Afwerking
    • 100 g de chocolat blanc
    • 50 g de nappage

Étapes

Stap 1/9 : Voor de ganache met vanille

  • Laat de gelatine 10 minuten wellen in ijskoud water en vervolgens uitlekken.
  • Schraap de vanille.
  • Breng de eerstgenoemde hoeveelheid vloeibare room en de vanillezaadjes aan de kook, voeg de gelatine en het zout toe en giet het mengsel over de witte chocola.
  • Goed mengen en de tweede hoeveelheid koude room toevoegen. Daarna afdekken met huishoudfolie en 5 uur in de koelkast plaatsen.

Stap 2/9 : Voor de bereiding van de Pink Lady® appels

  • Schil de vier appels en bewaar de schillen.
  • Neem drie appels en snijd aan de zijden van het klokhuis twee mooie wangen af (de zijkanten van het klokhuis).
  • Maak van de vierde appel 18 kleine balletjes met een bolletjeslepel en dompel ze in het citroensap. Bewaar alle resten van de appels om de moes te maken.

Stap 3/9 : Voor de appelsiroop

  • Breng het water en de suiker aan de kook, doe de schillen en de klokhuizen erin en voeg het citroensap toe.
  • Dek de pan af en laat het mengsel ongeveer 2 uur trekken. Zet het daarna weg om af te koelen.

Stap 4/9 : Voor de gebakken appels

  • Maak een droge karamel met de suiker en maak tegelijkertijd de appelsiroop lauwwarm.
  • Blus de karamel met de warme appelsiroop.
  • Giet de vloeibare karamel in een ovenschaal tot een laag van ongeveer 0,5 cm.
  • Plaats de appelwangen in de schaal met de karamel.
  • Plet voorzichtig de kardemompeulen en voeg ze toe aan de karamel.
  • Sluit de schaal hermetisch af met aluminiumfolie en bak 40 minuten in de oven op 180 ºC.
  • Verwijder daarna de kardemompeulen.

Stap 5/9 : Voor de appelmoes

  • Verzamel de resten van de appels waar de wangen vanaf zijn gesneden, hak ze grof en kook ze met alle ingrediënten op een laag vuur onder regelmatig roeren.
  • Verwijder de kardemomzaadjes, pas de dikte aan door appelsiroop toe te voegen tot een zachte textuur is verkregen.

Stap 6/9 : Voor het hazelnootkoekje

  • Zeef de poedersuiker en de notenpoeders Klop de eiwitten met een mixer en dik in met de suiker.
  • Voeg voorzichtig de poeders en de poedersuiker toe met een pannenlikker en meng daarna de gesmolten boter erdoor.
  • Spreid dit mengsel dun uit op een bakvel en bak gedurende 8 minuten in de oven op 180ºC.
  • Snij daarna cirkels uit met een diameter van 5 cm.

Stap 7/9 : Voor de vanille-zandkoekjes

  • Meng de zachte boter met het meel, de suiker, de vanille, het zout en het amandelpoeder.
  • Spreid het mengsel uit tussen twee bakvellen tot een dikte van 2,5 mm.
  • Laat het koud verstijven en snij dan cirkels uit met een diameter van 5 cm.
  • Leg ze op een bakvel en bak ze 17 minuten in de oven op 160 ºC.

Stap 8/9 : Voor de agar-topping

  • Meng de suiker en de agar-agar droog door elkaar. Verwarm de appelsiroop en voeg de suiker en agar toe.
  • Kook het mengsel gedurende 1 minuut.

Stap 9/9 : Afwerking

  • Maak kleine hartsjablonen en spreid een dun laagje lauwwarme gesmolten chocola in de op een bakvel geplaatste hartsjablonen.
  • Verwijder de sjabloonvorm en herhaal dit om drie hartjes te maken voor elk taartje.
  • Giet de in het citroensap gedrenkte appelballetjes af en rol ze door de abrikozentopping.
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment