Ingrédients
-
Bereiding
- 5 pommes Pink Lady®
- de piment d'Espelette
- fleur de sel
- 40 g de pignons
- 2 Citrons
- 300 g de fromage blanc
- 2 eetl d'huile d'olive fruitée
- 24 tranches de viande de grison
- poivre
-
Montage
- 140 g de roquette
Étapes
Stap 1/2 : Bereiding
- Klop de kwark samen met een scheutje olijfolie en de zeste van een halve citroen. Voeg wat zout en peper toe. In de koelkast bewaren.
- Pers de citroenen uit.
- Verwijder met een appelboor het klokhuis uit vier Pink Lady® appels.
- Snij ze met een fijnsnijder in schijfjes van 3 mm en besprenkel ze met citroensap.
- Snij de laatste appel in smalle reepjes (julienne) en besprenkel met citroensap.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Snij de plakken grisonvlees in vieren.
Stap 2/2 : Montage
- Maak een stapel van de ingredienten door op een plak appel enkel plakjes grisonvlees te leggen, een laagje fijn gesneden appel, twee blaadjes rucola, een beetje citroencrème en enkele geroosterde pijnboompitten. Doe hetzelfde voor de vier porties.
- Beëindig elke stapel met een plak appel, een beetje citroencrème, de appeljulienne en blaadjes rucola. Versier ze met enkele pijnboompitten en een beetje espelettepeper.
- Plaats elke stapel op een bedje van rucola, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met fleur de sel.
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden